Welcome to Laman Web Rasmi Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri Pahang   Click to listen highlighted text! Welcome to Laman Web Rasmi Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri Pahang Powered By GSpeech

w3cQRCode

Malay English
  • tahniah
  • payslip

Hebahan

Surat Arahan Operasi Akauntan Negeri Bilangan 2 Tahun 2015 baru

Dimaklumkan Perbendaharaan Negeri telah mengeluarkan surat arahan berkenaan pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) ke atas Perolehan Kerajaan . Sila muat turun pada menu Pekeliling --> Surat Arahan Akauntan Negeri.

 

Sistem Bayaran Pukal ( SBP ) Bagi Pengurusan Air Pahang Berhad ( PAIP) baru

Sukacita dimaklumkan bahawa Sistem Bayaran Pukal ( SBP ) bagi Pengurusan Air Pahang Berhad ( PAIP ) akan di laksanakan mulai Januari 2015.  Sehubungan dengan itu Jabatan yang terlibat adalah diminta untuk membuat bayaran melalui SBP. Sila muat turun surat arahan pada menu Pekeliling -->Surat Edaran Ke Jabatan.

 

Panduan Naziran SPEKS baru

Sukacita dimaklumkan Perbendaharaan Negeri telah mengeluarkan Panduan Naziran SPEKS.  Sila muat turun pada menu Pekeliling --> Surat Edaran Ke Jabatan.

 

 Pekeliling WP1.4/2013 (Kadar tuntutan elaun) baru

Pekeliling tersebut terkandung dibawah 1PP di www.treasury.gov.my dan telah diluluskan di MMK. Kadar baru telah diterimapakai bermula 3 Julai 2014.

 

Tarikh Pembayaran Gaji Tahun 2015 baru

Lihat Tarikh Pembayaran Gaji Tahun 2015 di sini.

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech