Welcome to Laman Web Rasmi Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri Pahang   Click to listen highlighted text! Welcome to Laman Web Rasmi Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri Pahang Powered By GSpeech

w3cQRCode

Malay English
  • tahniah
  • payslip

Hebahan

Bajet 2015 Pahang Darul Makmurbaru

Sukacita dimaklumkan Perbendaharaan Negeri telah mengeluarkan Buku Bajet 2015. Sila Muat turun Buku Bajet 2015 pada menu Penerbitan --> Bajet 2015.

Sistem Bayaran Pukal ( SBP ) Bagi Pengurusan Air Pahang Berhad ( PAIP) baru

Sukacita dimaklumkan bahawa Sistem Bayaran Pukal ( SBP ) bagi Pengurusan Air Pahang Berhad ( PAIP ) akan di laksanakan mulai Januari 2015.  Sehubungan dengan itu Jabatan yang terlibat adalah diminta untuk membuat bayaran melalui SBP. Sila muat turun surat arahan pada menu Pekeliling --> Surat Edaran Ke Jabatan.

Peraturan Penutupan Akaun Kerajaan Negeri Pahang Tahun 2014baru

Sukacita dimaklumkan Perbendaharaan Negeri telah mengeluarkan Surat Peraturan Penutupan Akaun Kerajaan Negeri Pahang Tahun 2014.  Sila muat turun surat arahan pada menu Pekeliling --> Surat Edaran Ke Jabatan.

 Pekeliling WP1.4/2013 ( Kadar tuntutan elaun )baru

Pekeliling tersebut terkandung dibawah 1PP di www.treasury.gov.my dan telah diluluskan di MMK. Kadar baru telah diterimapakai bermula 3 Julai 2014.

 

Surat Arahan Operasi Akauntan Negeri baru

Sukacita dimaklumkan Perbendaharaan Negeri telah mengeluarkan Surat Arahan Operasi Akauntan Negeri Bil.4 Tahun 2014.  Sila muat turun surat arahan pada menu Pekeliling --> Surat Arahan Akauntan Negeri.

 

Penyediaan Anggaran Bajet Mengurus Dan Pembangunan Tahun 2015 - 2016 baru

Sukacita dimaklumkan Garis Panduan Penyediaan Cadangan Bajet Tahun 2015 - 2016 telah dikeluarkan oleh YB. Pegawai Kewangan Negeri melalui Surat Pekeliling Perbendaharaan Negeri Pahang Bil. 1 Tahun 2014.  Surat edaran kepada Pegawai Pengawal telah dikeluarkan berkenaan perkara ini.  Sila muat turun pekeliling dan surat edaran pada menu Pekeliling --> Surat Pekeliling Perbendaharaan Negeri.

 

Tarikh Pembayaran Gaji Tahun 2015baru

Lihat Tarikh Pembayaran Gaji Tahun 2015 di sini.

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech